Råd til debutanten

Triatlonsporten krever ikke bare at du kan svømme, sykle og løpe. Du skal også meste den fjerde grenen, nemlig å skifte. Her er eks-triatlonverdensmester Torbjørn Sindballes gode råd til tridebutanten:

Tren i det riktige vannet

Foregår svømmingen i havet, er det spesielt viktig å ha trent en del på å takle bølger og strøm. Også i innsjøer kan det være bølger.

Vinn tid i skiftesonen

Legg et håndkle ved siden av sykkelen, og legg utstyret ditt på dette. Legg ut utstyret i riktig rekkefølge. Sørg for å ha et område å stå på. Dermed slipper du å børste tærne før du tar på deg sykkelskoene.

Finn ditt eget tempo

Ikke la deg rive med av konkurrentene. Noen feildisponerer sin første triatlon fullstendig og dundrer av gårde i et langt høyere tempo enn de noen gang har kunnet prestere under trening, og dermed møter de veggen med et brak midtveis i løpet. Hold deg til ditt eget tempo. Får du ekstra adrenalin på løpsdagen, så vent med å bruke den til du er halvveis gjennom løpedelen av konkurransen.

Sett deg realistiske mål

Din første triatlon skal først og fremst være en god opplevelse. Heng deg ikke opp i tider og målsettinger, men se på det som læring, og vær klar til å ta dagen som den kommer.

Sponsorer