Les om den dramatiske sesongsinnspurten til Toftes gullag i 1957/-58 gjennom en rekke oppslag i Drammens Tidende.

Drammens Tidende 8. mai 1958
Tofte leder fortsatt

Men Drafn har samme poengsum
Etter gårsdagens serierunde i Div. IV, Drammen og Omegn, er faktisk stillingen blitt enda mer spennende enn den var ved avslutningen i fjor høst. I den betydningsfulle kampen på Tofte mellom hjemmelaget og Solberg ble det poengdeling, og selv om Drafn vant en klar seier på Marienlyst over Liungen, så må drammenserne finne seg i at Tofte fortsatt har ledelsen. Nå imidlertid bare på bedre målkvote. Solberg ligger fortsatt tre poeng etter lederlagene og har selvfølgelig ennå chansen.

Det gjør ikke stillingen mindre spennende at ingen av de tre lagene skal møtes i de gjenstående kampene.

Farlige Tofte-rush kunne gitt seieren
2-2  I den meget viktige seriekampen i Hurum i går mellom Tofte og Solberg ble det poengdeling. Resultatet 2-2 må sies å være rettferdig. Riktignok viste Solberg det peneste banespillet og hadde to vinghalfer som spilte offensivt og hadde den rette kontakten med løperrekken.

Likevel var Toftes angrep farligere og lagets rush i annen omgang var chanseskapende og kunne med litt hell ha resultert i scoringer og dermed seieren. Angrepene ble konsentrert om senter Kjell Pettersen, som var i storform, og spilte en utmerket kamp. Han gjorde det stadig broget for Solbergs forsvarere og scoret begge Toftes mål.

Solberg tok ledelsen i det 15. minutt ved senter Arne Halvorsen, men Pettersen utlignet straks etter ved pent gjennombrudd. H.h. Arne Hole sørget for 2-1 til Solberg med et skudd like inne ved stangen.

I annen omgang ble det bare en scoring. Pettersen fikk en gratis chanse og lot seg ikke be to ganger og dermed var det ene poenget berget.

Toftes målmann, Ottar Roås hadde et par flotte redninger og var ellers sikker i mål. Jonny Båstad har vi ikke sett bedre enn i går.

Drammens Tidende 16. mai 1958
Tofte og Kongsberg er lederlagene i Buskerud
Tofte holder stillingen
I Div. IV, Drammen og Omegn, gikk runden stort sett etter oppskriften. Så vel Tofte som Drafn vant sine kamper, henholdsvis over Strømsgodset og Birkebeineren, og dermed er stillingen like uklar. Vi hadde ventet at Drafn skulle vunnet en større seier oppe i Krogstadelven, men det ble med bare ett mål, og dermed er det fortsatt en målavarasje på fem som skiller de to topplagene.

Det blir dermed tre spennende runder vi går i møte. Tofte har igjen Spikkestad hjemme, deretter Skiold ute og avslutter serien mot Birkebeineren på hjemmebane. Drafn på sin side har Strømsgodset hjemme, Spikkestad ute og Skiold hjemme. Denne spillelisten kan tyde på at det, når sluttoppgjøret skal foretas, blir målforskjellen som avgjør hvem som blir avdelingsmester. Det gjelder ikke bare å hale seirene i land, men at det samtidig blir så mange scoringer som mulig.

Drammens Tidende 21. mai 1958
Tofte et skritt videre mot seieren i divisjon IV
Det står ennå to serierunder igjen i Div. IV, Drammen og Omegn, og ingenting er avgjort når det gjelder avdelingsmesterskapet. Det er imidlertid ikke til å nekte at Tofte med sin klare 6-1 seier over Spikkestad styrket sin lederstilling betraktelig. Nå leder laget ikke bare med en betydelig målkvote (ti pluss-mål), men også met ett poeng på Drafn.

Begge lag skal i sluttkampen møte Skiold, som overrasket positivt ved å slå Solberg i går, og man skal ikke se bort fra at rødtrøyene kan sette kjepper i hjulene for noen og hver, og det blir vel disse to kampene som avgjør avdelingsmesterskapet. Man må nemlig nøkternt regne med at Tofte sikrer seg to poeng i hjemmekamp mot Birkebeineren og det er vel også opplagt at Drafn klarer Spikkestad, selvomkampen går på bortebane.
God kamp av Tofte i går
6-1  Tofte befestet det gode inntrykk fra tidligere med en overlegen seier på 6-1 over Spikkestad i går. Kampen var underholdende og morsom, og man fikk se flere pene scoringer. Kjell Pettersen var igjen goalgetter nr. en og scoret fire ganger. De to andre målene sørget i.h. Tore Froberg for. Det ene var et riktig drømmemål fra 18-20 meter. At Tofte har fått med Per Andersen på laget igjen er av stor betydning. Han får sveis på midtbanespillet og understøtter løperne med lave presise pasninger. Også den andre vinghalfen er villig og har stor aksjonsradius. Ytre høyre Arne Stubberud er på grunn av sin store hurtighet en farlig herre.

Etter sin sterke innsats mot Strømsgodset forleden skuffet nok Spikkestad noe. Til sine tider ble laget spilt helt rundt, og da særlig i 2. omgang.

Drammens Tidende 27. mai 1958
Tofte slo bare så vidt Skiold
1-2  Det så lenge ut til å bli et målløst oppgjør på Marienlyst mellom serielederen Tofte og Skiold. Men kampens siste kvarter gav utløsning. Skiold hadde gjennom hele kampen kjempet meget godt i forsvaret og holdt Toftes angripere på betryggende avstand fra mål. Særlig i første omgang viste Tofte gode takter ute på banen og de dominerte helt midtbanen, men foran mål var det slutt med oppfinnsomheten og chansene løp ut i intet. Lagets c.f. Kjell Pettersen, ble passet av Skiolds c.h. Erik Karlsen, så han slapp fri kun en gang, og da scoret han Toftes seiersmål like før slutt. Da et kvarter gjenstod tok Skiold noe overraskende ledelsen på en kvikk scoring av y.v. Odd Christoffersen, men det varte ikke lenge før utligningen kom ved i.v. Håkon Roås. Tofte var klart det beste laget, men Skiold hadde faktisk fortjent et poeng på den innsatsvilje som de la for dagen. Tofte hadde en god c.h. i Johnny Båstad, men lagets ryggrad var nok de to sidehalfs Per Andresen og Kr. Bakke, som faktisk behersket hele midtbanen. I løperekken var i.v. Håkon Roås den beste.

Drammens Tidende 2. juni 1958
Tofte i Drammen og Omegn
I Drammen og Omegn gikk avsluttende serierunde helt etter oppskriften. Tofte trygget sitt avdelingsmesterskap ved å beseire Birkebeineren 3-0 og avsluttet med 24 poeng. Dermed får den gjenstående kampen mellom Spikkestad og Drafn ingen betydning for avdelingsmesterskapet.
Tofte vant en sikker seier
3-0  Tofte hadde ingen vanskeligheter med Birkebeineren lørdag og vant kampen 3-0, og er dermed vinner av divisjon 4.

Kampen var ikke god, og vi har sett Tofte levere mye bedre spill enn i denne kampen. Riktignok sto avdelingsmesterskapet på spill og nervøsiteten gjorde seg gjeldende for de fleste av spillerne. Tofte fikk sitt første mål etter et kvarters spill. Y.h. Arne Stubberud la inn en fin corner som centerløper K. Pettersen omsatte i mål. Samme mann økte til to etter 35 minutters spill ved et flott sologjennombrudd. Birkebeineren hadde i første omgang flere fine scoringschanser og to skudd gikk i stengene. Men det var også alt som løperrekken klarte å prestere.

I annen omgang hadde Tofte flere fine tilbud, men Kjell Pettersen var indisponert og klarte ikke å score på de mest opplagte chanser. Y.h. Odd Groth trygget seieren med et langskudd. Innsatsen hos Toftelaget var bra, men spillet må absolutt bli bedre hvis det skal være håp om divisjon 3.

Drammens Tidende 16. juni 1958

Den første opprykningskampen mellom avdelingsmestrene Tofte og Kongsberg ble spilt på førstnevntes bane i går. Hjemmelaget vant en knepen 2-1 seier. I det vakre sommerværet var det mange mennesker som hadde funnet veien til banen. Men noen stor kamp ble de ikke vidne til, dertil sto det for mye på spill for begge lag.
Tofte åpnet best, og hedde spillet de første ti minuttene, og tok ledelsen ved at Kif’s senterback skjøt i brystet på senterhalf og ballen gikk i mål. Minuttet etter skjøt Kif’s Ulf Jacobsen et skudd i tverrliggeren, som duppet ned på målstreken hvor Toftes h. back spilte ballen til corner. Gjestene hadde et frispark fra tyve meter som Wahlø skjøt like over. Samme spiller hadde like etter ett skudd like over tverrliggeren, etter en flott forsering av Evju på høyresiden. Midt i omgangen hadde hjemmelaget en farlig chanse, men senter Pettersens skudd gikk utenfor. Tofte hadde en periode med flere skudd, som imidlertid målmannen reddet. I denne tiden spilte Kif-forsvaret meget nervøst og oppjaget. I det 35. minutt lå ballen bak Toftekeeperen, men goalen ble annulert for offside. Toftes Pettersen hadde et kanonskudd i omgangens siste minutt, som strøk like utenfor. Spillefordelingen var jevnt fordelt, og det hadde ikke vært noe å si på uavgjort, det hadde gitt et riktig bilde av kampens gang.

Etter pause var det på ny hjemmelaget som åpnet best, og hadde et par farlige skudd. Midt i omgangen hadde Kif to gode skudd etter godt spill på venstresiden, som keeperen reddet flott. I det 71. minutt av kampen pådro Kif seg straffespark, etter at indre høyre var blitt felt like innenfor 16-meteren. Straffen satte Per Andersen flott i venstre hjørne, uten chanse for keeper til å redde. 10 minutter før slutt hadde Toftes høyreback et tilbakespill til sin keeper, som imidlertid var rykket ut, og ballen strøk stangen på utsiden. Like etter skjøt Wahlø et godt langskudd, ballen traff tverrliggeren og spratt inn i nettet. Tofte-målmannen var ved anledningen for langt ute. Kif hadde de siste fem minuttene flere farlige chanser som lett kunne gitt uavgjort.

Tofte hadde et lite overtak etter pause, så seieren var fortjent. Lagets beste spillere var centerhalf J. Båstad og venstrehalf Per Andersen. I angrepsrekken var senteren Kjell Pettersen og høyresiden de beste.

Drammens Tidende 23. juni 1958

0-2  Heller ikke denne gang lyktes det for KIF. I returkampen mot Tofte i Idrettsparken i Kongsberg vant gjestene 2-0, og sammenlagt ble resultatet av de to kvalifiseringskamper for 3. divisjon 4-1 i Toftes favør.

Like etter avspark da tempoet var stort, hadde hjemmelaget en stor chanse, men skuddet gikk i stolpen. De to lagene var temmelig jevnbyrdige en tid, men etter hvert fikk KIF et ganske godt tak på banespillet. Vekselvis hadde de to lagene overtaket, og stadig vekk gled pasningene riktig godt. 22 minutter ut i omgangen scoret Tofte på et langskudd, hvoretter KIF hadde et nytt stolpeskudd. Tofte fikk nå bedre hånd om spillet, og syv minutter før slutt kom mål nummer to etter at KIF’s målvakt hadde halvklart et skudd. KIF-laget mistet da tydelig humøret, og resten av omgangen var Toftes.

Annen omgang ble målløs til tross for at KIF gjennom denne omgangen presset hardt mot Toftes mål. Gjestene trakk imidlertid i forsvar mot slutten av omgangen, og ingen av KIF’s gode chanser førte til scoring.

Toftes keeper hadde for øvrig etter tyve minutters spill en glimrende redning. Spillet ble etter hvert temmelig hardt, og det var mange avblåsninger. Toftes mål scoret av Kjell Pettersen og Håkon Roås.
Tofte hadde sine beste spillere i indretrioen og på halfplassene, og målmannen gjorde også en god innsats. Forsvaret spilte noe åpent.

Dommeren, Nils Christiansen, Eiker, slapp utmerket fra første omgang, mens et par av hans avgjørelser i annen omgang ble gjenstand for diskusjon på tribunene. Rundt 500 så kampen, som halvparten av tiden gikk i øsende regnvær